Wat is het?

De Herstelkamer is een overnachtings- en verblijfsgelegenheid die het midden houdt tussen een zorghotel en logeren bij een goede bekende. De beste omschrijving is zorgpension. Het verblijf is eerstelijnsverblijf laagcomplex.

De ideale tussenoplossing voor wie geen zin heeft in het grootschalige en onpersoonlijke van een zorghotel maar ook niet afhankelijk wil zijn van hulp van buren, vrienden of familie. Kernwoorden zijn kleinschalig, persoonlijk, huiselijk, lekker eten, een luxe gevoel.

Bij de inrichting van de ruimte is rekening gehouden met personen die herstellende zijn en weer op kracht moeten komen. Er zijn voorzieningen die hier rekening mee houden: een verstelbaar ziekenhuisbed, beugels in de badkamer, de mogelijkheid om zittend te douchen en een draagbaar alarm. De ruimte is niet toereikend voor personen met een permanente beperking, voor personen die doorlopend medische zorg behoeven of voor mensen met een geestelijke aandoening (o.a. dementie).

Het verblijf is op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner). De maaltijden worden vers bereid en in overleg met u samengesteld.

Het verblijf is gericht op herstel en de verhuurperiode is kort. De minimale verblijfsduur is 3 dagen, de maximale verblijfsduur is 14 dagen.